sobota 26. října 2013

Vampýrská akademie

Vampýrská akademie - Richelle Mead

Vampýrská akademie je edice šesti knih - Vampýrská akademie, Mrazivý polibek, Stínem políbená, Krvavý slib, Spoutáni magií, Poslední oběť.

Když dhampýrka Rose a morojská princezna Lissa uprchly z akademie, strhlo se peklo. Nejenže ani jedna z dívek není plnoletá, ale Lissa je poslední ze svého rodu.A kdyby zemřela, vymřel by celý rod Dragomirů. Nikomu se nepodařilo je v lidském světě najít.... Až na strážce Dimitrije Belikova.

Rose Hathaway je drzá dhampýrka, odhodlaná chránit Lissu za každou cenu! Rose se nechá velmi snadno vytočit a pak reaguje přímo nepříčetně.. Proto jí dělá problém podmínka ředitelky Kirové. Nesmí vyvolat konflikt ani se do žádného dostat. Ale copak se může nechat zesměšňovat celou školou? Nebo hůř. Může snad někdo zesměšňovat Lissu?

Lissa Dragomir je morojská princezna. Když jí při autonehodě zemřeli rodiče a bratr stala se poslední svého rodu. Lissa při této nehodě byla a jako jediná seděla na bezpečném místě. Ovšem v autě jela i Rosse která rozhodně přežít neměla. Lissa je velmi citlivá, proto se každou chvíli psychicky hroutí... Ale kdo by se nehroutil, kdyby mu na postel položili lišku s podříznutým hrdle, nebo kdyby jste našli uprostřed pokoje umírajícího králíka..taky celého od jeho vlastní krve?

Dimitrij Belikov je uznávaný strážce... momentálně přidělen jako strážce Lissi. Dimitrij doučuje Rose bojové umění. Co se ale stane, když se do mladé studentky zamiluje? A co se stane když ona bude jeho city vřele opětovat?

Edice plná napětí, strachu, lásky, vtipu.. no hlavně toho napětí! Richelle Mead k Vampýrské akademii napsala volné pokračování - edici Pokrevní pouta. Ty už nejsou napsané z pohledu Rose, ale.... No to se dozvíte v mé příští recenzi! ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat